Om oss

Mölk Utbildning

Över 30 år inom utbildning, idag yrkeshögskola och företagsutbildning inom data/IT och CAD

Vi är ett utbildningsföretag som är inriktade på utbildning inom data/IT, CAD och kylteknik. Vi tar uppdrag mot allt från stora och små företag till gymnasieskolor och andra utbildningsorganisationer. Vi har erfarna utbildare med lång erfarenhet både från arbetslivet och pedagogiskt arbete anställda hos oss, utöver det har vi ett brett nätverk av konsulter vi samarbetar med.

Skill förvärvar Mölk

Mölk har per den 30 maj 2023 fått ny ägare i kompetenskoncernen Skill Scandinavia AB som förvärvat 100% av Mölk Utbildning AB. Skill ser utbildning som en allt viktigare delkomponent i framgångsrik kompetensförsörjning och förvärvet är del av en långsiktig satsning på utbildning och nya vägar till kompetens. 

I Skill får Mölk en stabil och långsiktig ägare, där Mölks inriktning mot data och IT kompletterar Skill befintliga utbildningsportfölj på ett bra sätt. 

Skill har sin kärnaffär inom rekrytering och bemanning samt erbjuder även yrkesinriktade lärlingsprogram, traineeprogram och kompetensutveckling. Under varumärket Skill Executive erbjuder man också chefsrekrytering, executive search och interim management.

Skillkoncernens tar därutöver ett unikt långsiktigt ansvar för industrins kompetensförsörjning och konkurrenskraft genom löpande satsningar på att inspirera unga inom teknik och IT samt att, som en del av IUC Sverige, hjälpa industrin att ställa om. 

Mölks verksamhet löper på som vanligt med befintliga YH-utbildningar, YH-ansökningar och övriga utbildningsuppdrag.

Verksamheten

Sedan 2010 driver vi egna YH-utbildningar tillsammans med Östsvenska Yrkeshögskolan, idag huvudsakligen inom mjukvaruutveckling, kylteknik samt 3D-teknik.

MÖLK startades som utbildnings- och konsultbolag av Dietmar Mölk 1990. Till en början var huvudinriktningen marknadsjuridik, organisationsutveckling, reklam, sälj och marknadsföring. Samtidigt med att bolaget växte fortsatte Dietmar Mölk som lärare på Linköpings universitet på deltid – och gör så än idag.

Under 90-talet utvidgades utbildningsutbudet till KY- och så småningom YH-utbildningar samt utbildningssamarbeten med industrin och data/IT-världen.

1995 - 2000 genomförde vi ett antal stora EU-projekt och ett av dem, Pegasus (Kommunikationsdesign), utsågs till Sveriges bästa projekt.

1999-2007 drev vi IT-gymnasiet med 250 studerande. Dessutom deltog vi aktivt med utbildning och kvalitetssäkring av YH-utbildningar, fortsatte som marknads- och organisationskonsulter åt andra utbildningar samt industrin och startade framgångsrikt en Företagarskola som fortfarande är aktiv.

 

 

ikonfor

Företagsutbildningar

Vi har de senaste åren levererat mer och mer företagsanpassade kurser inom data/IT och CAD, vi är noga med att inte endast leverera ”standardkurser” utan förstår att respektive verksamhet har sina egna unika behov av utbildning inom olika ämnen.

ikonfor

YH-Utbildningar

Utbildningsformen yrkeshögskola har sen starten varit otroligt framgångsrik och är ett av det snabbaste och säkraste sättet att komma ut i arbetslivet eller vägen att gå för att sadla om och byta yrke.

Image
Kontakta oss för en kaffe med Mölk

Välkommen att ta kontakt med oss om du vill veta mer om hur vi jobbar med utbildning, är intresserad av ett samarbete eller vill veta mer om våra kurser och utbildningar.

Vi samarbetar aktivt med Östsvenska Yrkeshögskolan AB i alla våra yrkeshögskoleutbildningar.

Kontakta oss

Mölk Utbildning
Gelbjutaregatan 2,
582 54 Linköping

E-post: info@molk.com
Skriv er fråga: Gå vidare